Music and More iti pune la dispozitie cele mai moderne modele de chitara electrica

In tineretea multora dintre cei care sunt astazi parinti Phoenix si formatiile de rock au ocupat un loc important. Intrumentele puternice, armonizarea perfecta si modul in care se completau fiecare dintre instrumentisti a transformat rockul si alte genuri de muzica care se bazau foarte mult pe instrumente reale si nu pe sintetizatoare in cele mai apreciate din anii respectivi. Un instrument regasit in mai toate formatiile moderne de rock, chitara electrica este printre cele mai complexe si mai rezistente tipuri de chitara de pe piata.

Avand o multime de functii si oferind celui care canta la ea o varietate de acorduri care pot fi emise, chitara electrica a ajuns sa fie indragita si de amatori, si de profesionisti gratie versatilitatii ei. Magazinul online Music and More va propune o oferta bogata de chitare electrice de toate felurile, variante entry-level, mid-level, dar si modele high-end cu dotari premium, gata sa fie incercate pe scenele lumii. Preturile sunt accesibile, chitarele vin de la producatori renumiti pe plan mondial, Schecter, Yamaha, Epiphone sau Soundsation, pot fi cumparate si variantele electro-clasica, electro-acustica, seturi de chiatare electrice si accesorii. Designul chitarelor este unul deosebit, fiecare in parte este un model unicat, are elemente de cea mai buna calitate si un sunet exceptional.

Music and More are pentru cei interesati si amplificatoare, produse din materiale de calitate, originale, cu performante incredibile, bune atat pentru studenti si elevi, cat si pentru profesionistii din domeniul muzical. Instrumentele vandute de Music and More sunt usor de folosit, se comanda simplu, comenzile sunt preluate telefonic si livrate cat mai repede posibil. Garantia oferita la cumpararea produselor este de 2 ani, transportul este gratuit oriunde in tara, se realizeaza prin curierat rapid. Plata se poate face si in rate, printr-un sistem simplu de creditare. Orice intrebari legate de oferta le puteti adresa consultantilor Music and More sau puteti intra in pagina fiecarui instrument dorit pentru a descoperi toate detaliile de care aveti nevoie.

Lumina solara

Care e cel mai frecvent lucru din casa noastra la care nici macar nu v-ati gandit? Lumina solara! Pacat ca nu prea avem cum s-o imbuteliem. Asa s-au gandit si oamenii de stiinta, asa ca au venit cu o metoda revolutionara de a inmagazina lumina provenita de la razele solare. Utilizarea energiei solare este intr-o continua crestere in toate sectoarele de activitate, doar in America sunt peste jumatate de milion de sisteme bazate pe energie solara, numar care se va dubla pe masura ce instalatiile sunt tot mai ieftine.

Energia solara stocata nu acopera insa necesarul de curent electric al populatiei, asa ca totusi depindem de combustibilii lichizi. Cercetatorii de la Harvard s-au gandit sa transforme lumina solara intr-un combustibil lichid si au reusit dupa mai multe zile de efort sustinut si documentari. Rezultatul e un sistem eficient care foloseste lumina solara sa sparga apa in componente elementare care folosesc bacteria pentru a converti hidrogenul si oxigenul rezultat in combustibil lichid numit isopropanol.

Pana la urma, cu ajutorul stiintei, am reusit sa mimam fotosinteza de la plante. Urmatorul pas este sa depasim cei 1% eficienta pe care ii au plantele. In viitor vom umple rezervoarele masinilor cu un combustibil lichid facut din radiatie solara.

Placa de baza este componenta cea mai importanta dintr-un calculator

De la aparitia primelor PC-uri si pana astazi componentele unui calculator sau laptop au suferit transformari radicale. In prima faza am asistat la o miniaturizare a acestora, din dorinta de a fi cat mai eficiente dar a nu impune un calculator de mari dimensiuni. Apoi s-a trecut de la calculatoare cat un apartament, la unele portabile sau usor de pozitionat oriunde intr-o camera, pe birou, intr-un colt al sufrageriei.

A urmat o revolutie in privinta procesoarelor, a numarului de nuclee procesor de pe un PC sau laptop, noile tehnologii au inceput sa fie din ce in ce mai performante si mai puternice, desi aspectul lor fizic era cam acelasi cu cel de acum cateva zeci de ani. Poate cele mai mari schimbari dupa procesoare le-au suferit ceea ce specialistii numesc placi de baza. Placile de baza sunt niste… placi pe care sunt fixate diverse componente esentiale ale unui calculator sau laptop. De ele depinde cum functioneaza calculatorul, cat de repede se misca, ce output-uri se vor obtine la orice input extern. Pentru ca au asa de multe componente integrate, aceste placi de baza risca sa se defecteze foarte usor daca o singura componenta de pe ele are o functionare care nu se mai incadreaza in parametrii normali. Inlocuirea placilor de baza este costisitoare si destul de complicata, mai ales daca vorbim despre modele de calculatoare si de laptopuri mai avansate.

Primele semne ca placa de baza nu mai are mult de trait tin de semnale clare pe care le da computerul atunci cand ruleaza procese si sarcini obisnuite. Apar asa numitele erori de sistem tot mai dese, nu mai exista un raspuns asa de rapid la input, toate piesele care se interconecteaza si depind de placa incep sa aiba rateuri, calculatorul se opreste din nimic, tot ce inseamna periferic care are treaba cu vreo componenta de pe placa de baza incepe sa nu mai functioneze indiferent ce am face. Lucrurile se pot inrautati daca nu cumparati o placa de baza noua facuta de acelasi producator al placii stricate. Inlocuirea ei se face doar intr-un service, costurile depind de starea in care se afla si celelalte componente interne care se leaga la placa de baza.

Ca sa nu cheltuiti asa de mult pe placile de baza oferite de atelierele de reparatii le puteti cumpara online, cu recomandarea sa verificati foarte atent compatibilitatea cu sistemul dvs. O placa de baza montata care nu e compatibila cu sistemul, e mai slaba, mai puternica, are alt tip de configuratie, il poate distruge in totalitate.

Un joc de societate a omorat jumatate de milion de oameni

Dinastia Han a fost o epoca zbuciumata in istoria Chinei. Tara isi extindea granitele mai repede decat s-ar fi crezut si odata cu expansiunea a venit si nevoia de subordonare a imperiilor pentru a tine oamenii sub control. Si in timp ce imperiul central se confrunta cu probleme de ordin politic, imperiile mai mici incercau sa isi defineasca o pozitie. Una dintre putinile dati cand imperiile au fost de acord asupra unei anumite problematici a fost atunci cand a avut loc un accident. Liu Xian, fiul regelui Wu Liu Piu, a vizitat capitala. Cand se afla acolo, a jucat un joc de societate numit bo cu fiul imparatului, Printul Qi. Qi a inceput sa fie foarte iritat in timpul jocului si a sfaramat tabla de joc in capul acestuia, omorandu-l. Trupele lui Liu Pi din alte sase imperii, nemultumite de moarte fiului imparatului, s-au indreptat spre capitala cu 500.000 de oameni. Mai bine de trei luni i-a luat imparatului sa se apere de hoardele care se apropiau din ce in ce mai mult. Aproape toti soldatii din cele sapte imperii au murit in aceasta revolta.