Controalele anuale obligatorii pentru barbati

Vorbim cel mai adesea despre analizele pe care femeile trebuie sa si le faca anual, despre celebrele teste Babes-Papanicolau si de spre mamografie, despre glicemia si hipertensiunea arteriala la batrani, insa foarte rar vorbim despre analizele anuale care ar trebui sa fie obligatorii pentru barbatii cu varste de peste 35 de ani.

Hemoleucograma este, la fel ca si in cazul femeilor, un test absolut obligatoriu pentru barbati, care te ajuta sa depistezi la timp eventuale infectii, eventuale anemii severe sau chiar posibilitatea existentei unor boli grave precum cancerul. Este un test care se face prin recoltarea de sange din vena si care se lucreaza rapid si ofera rezultate concludente imediat.

Dincolo de leucograma, foarte importante sunt si la barbati glicemia – care efectuata frecvent te ajuta sa descoperi din timp daca suferi de diabet de tip 2, forma de diabet care reprezinta o sursa de ingrijorare la nivel mondial. De asemenea, nivelul colesterolului este si el extrem de important pentru ca semnaleaza eventualitatea aparitiilor unor boli de inima.

Testul de prostata este un test specific barbatilorwq, unul dintre cele mai importante, pe care odata ce ai trecut de varsta de 30-35 de ani este essential sa il faci. Cancerul de prostata este unul dintre cele mai intalnite tipuri de cancer din Romania, si de aceea este extrem de important sa il depistezi la timp. Testul de prostata se poate face intr-un numar foarte mare de clinici din Bucuresti si din tara, dar daca nu stii inca ce varianta sa alegi si care ar fi clinica cea mai potrivita pentru tine, poti apela oricand la ajutorul celor de la Mediprice.ro. In numai cateva secunde dupa ce vei introduce investigatia de care esti interesat, platforma Mediprice.ro iti va lista preturi clinici medicale din zona ta, astfel incat sa gasesti solutia cea mai ieftina si cea mai indemana. De asemenea, tot pe Mediprice.ro, vei putea intra in contact cu respectiva clinica si sa obtii o programare si vei afla si daca serviciile alese sunt decontate de casa de asigurari.

Un alt test extrem de important pentru barbati, mai ales daca nu ai o viata sexuala regulata cu o singura partenera, este testul pentru bolile cu transmitere sexuala.

Ramanand tot in sfera genitala, pentru ca o forma foarte intalnita de cancer la persoane cu varste foarte scazute este cancerul de testicule, se recomanda monitorizarea in acest sens si un control anual al testiculelor.

Controlul cardiac este si el recomadat tot anual, la fel ca si colonoscopia, cancerul de colon find si el un motiv de ingrijorare pentru barbatii cu varste de peste 50 de ani.

No comments:

Post a Comment