Idei de restaurare a peretilor casei

Primul pas in refacerea stratului de tencuiala din casa dumneavoastra este de a evalua starea generala a acesteia. A fost aplicata de curand sau are o anumita vechime? Exista sectiuni care lipsesc? Are intreaga suprafata culoarea adecvata? De exemplu, in cazul in care unele colturi sau portiuni sunt tencuite cu o nuanta batatoare la ochi si care difera fata de restul peretelui, veti dori sa le refaceti partial sau total ca parte a intregului proces de restaurare.

Daca exista suprafete afectate sau bucati de perete lipsa, veti avea nevoie de un tencuitor profesionist pentru obtinerea unei aplicari uniforme si perfect netede. Din moment ce exista un numar mai restrans de profesionistri specializati in tencuiala decorativa, pentru inlocuirea sau refacerea acesteia, este nevoie de o experienta solida in acest domeniu. Interesati-va care sunt tencuitorii competenti din zona dumneavostra, si care au expertiza necesara in acest tip de lucrari.

Dupa ce gaurile din pereti sunt astupate, iar denivelarile de pe intreaga suprafata sunt eliminate, e timpul sa va ganditi la ce culoare si finisaj va avea tencuiala decorativa. In cazul in care locuiti intr-o casa care a avut unul sau mai multi fosti proprietari, care au decis fiecare dintre ei sa isi lase amprenta in decorarea acesteia, veti avea o sarcina mai dificila.

Apeland la sfatul unui profesionist, veti afla daca tencuiala anterioara ar trebui sa fie eliminata total de pe pereti, sau pur si simplu sa aplicati un strat nou peste ea. O problema cu eliminarea tencuielii este ca unele pete dure care sunt inlaturate, uneori pot elimina de fapt, netezimea care confera o imagine perfecta. Deoarece nu vreti sa se intample acest lucru, cel mai bine este sa aplicati prima data un strat de tencuiala alba. Daca suparafata anterioara a avut o culoare foarte puternica, poate fi nevoie de mai mult de un strat pentru ca sa o acopere total.

No comments:

Post a Comment