De ce sa alegi Germania pentru o vacanta la ski

Germania nu este una dintre cele mai renumite destinatii pentru vacanta de iarna, mai ales ca vecinatatea cu Austria nu ii aduce deloc avantaje din acest punct de vedere. Cum Tirolul austriac atrage cea mai mare parte a turistilor care aleg aceasta zona pentru ski, nu mai raman prea multe variante pentru turismul de iarna in Germania, chiar daca are foarte multe de oferit turistilor. Desi nu beneficiaza de prea multa popularitate si nici nu intra in topurile cu cele mai bune destinatii de ski din Europa, partiile disponibile aici sunt foarte calitative si au avantajul ca nu sunt foarte aglomerate. Un alt avantaj este acela ca la capitolul oferte ski, Germania ofera unele dintre cele mai bune preturi dintre toate destinatiile europene pentru sporturi de iarna. Zonele unde se poate schia in Germania nu sunt deloc putine, fara sa mai punem la socoteala si faptul ca sunt extrem de usor accesibile, spre deosebire de partiile din Tirol sau de cele din Elvetia, unde cu greu pot ajunge mijloace de transport. In Alpi si in celelalte zone de ski din Germania se ajunge usor cu masina, fara sa mai vorbim de faptul ca exista extrem de multe zboruri ale companiilor low-cost care ajung aici in mod regulat.

Cea mai renumita zona de ski a Germaniei este Garmisch-Partenkirchen, situata la poalele celui mai inalt varf muntos din Germania, Zugspitze. Insusi varful Zugspitze este o locatie ideala pentru ski, oferind peste 20 de kilometri de panta si un parc de distractii pentru cei pasionati de snowboarding. Se poate schia aici cu brio din noiembrie pana in mai.

Pe locul doi ca popularitate se afla Oberstdorf, o zona mult mai cosmopolita totusi decat prima, insa la fel de competitiva in ceea ce priveste calitatea partiilor.

Cea mai mare statiune de ski germana din afara Alpilor este Black Forest, o zona uriasa de dealuri, campii si paduri, deservita de 155 de ski lifturi.

No comments:

Post a Comment