Alegerea masinii de spalat – o optiune subiectiva

Desi poate parea ceva simplu, alegerea unei masini de spalat este fara indoiala o tema foarte intens dezbatuta si mai mult decat atat este o optiune subiectiva. In timp ce unii dintre consumatori pot opta pentru un model sau altul in functie de varietatea programelor pentru spalat, alti consumatori isi pot alege o masina de spalat la rombiz.ro in functie de un raport calitate-pret cat mai satisfacator.

Daca unii tin de cont de clasa de eficienta energetica, altii pot tine cont de durata programelor si de viteza maxima de centrifugare, spre exemplu. Insa cu siguranta exista cateva linii majore de care orice potential client de electrocasnice trebuie sa tina cont in alegerea finala. Prima decizie este cea legata de tipul de incarcare: frontala sau superioara. Alegerea se face in functie de spatiul disponibil si de capacitate, stiut fiind ca masinile cu incarcare superioara sunt in general mai slim, dar si ca au capacitati mai reduse. Preferatele clientilor par sa fie masinile cu incarcare frontala si datorita functiilor mai variate, comoditatii utilizarii lor, dar in primul rand capacitatii mai mare de incarcare.

O alta alegere este intre masina automata simpla sau masina cu uscator. Desi are un consum mai mare de energie, aceasta din urma are avantajul ca economiseste timp si spatiu si uneori te poate salva si de corvoada calcatului. Varietatea programelor de spalare este si ea importanta, in functie de necesitatile familiei. Spre exemplu intr-o casa cu copii care murdaresc zilnic hainele si unde petele de mancare si noroi sunt la ordinea zilei veti avea nevoie de programe lungi si eficiente, in timp ce intr-o familie fara copii, o perioada vor fi suficiente programe rapide de spalare pentru haine folosite zilnic. Selectorul pentru viteza de centrifugare este si el o functie importanta, majoritatea masinilor avand asa ceva, insa exista si modele unde viteza este standard si atunci exista probleme pentru hainele delicate care pot fi deteriorate la viteze de stoarcere foarte mari.

Clasa de eficienta energetica este un alt criteriu de alegere, insa majoritatea masinilor disponibile astazi in magazine sunt gandite la parametri de eficienta foarte mare.

No comments:

Post a Comment