Ce trebui stiut cand inchiriezi o masina

De ce anume trebuie sa tii cont atunci cand inchiriezi o masina? Daca esti clujean, ca si mine, si vrei sa aplezi la serviciile de rent a car in Cluj, e bine sa iei in calcul anumite aspecte. Ai grija in primul rand sa verifici starea masinii atunci cand o iei in primire.

E bine sa te uiti cu atentie la fiecare detaliu, sa vezi daca exista zgarieturi sau alte avarii. O faci pentru tine, pentru ca mai apoi sa nu fii pus in situatia de a plati pentru o dauna pe care nu tu ai provocat-o, ci altcineva. Da, sunt si agentii neserioase, peste care poti da, si care incearca sa isi pacaleasca clientii prin diverse metode. La prima banuiala pe care o ai cum ca ar fi ceva in neregula, fie cu masina, fie cu documentele ce iti sunt inmanate, abandoneaza gandul de a inchiria de la agentia respectiva. Ai de unde alege, nu trebuie sa accepti prima oferta care ti se face, mai ales daca este una ce prezinta anumite indoieli.
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este RCA-ul. Asigurarea trebuie sa acopere toate aspectele legate de calatoria ta. Daca pleci la un drum lung si va exista si un al doilea conducator auto pentru masina inchiriata, nu uita sa treci acea persoana pe asigurare.

Cum procedezi atunci cand trebuie sa returnezi masina? Incearca sa o returnezi la ora stabilita si la locatia ce ti-a fost indicata. Daca cumva se intampla, din anumite motive, sa nu ajungi la timp, anunta compania ca vei avea o mica intarziere, pentru a evita eventualele penalitati. Fa retunarea masinii pe durata programului de lucru al companiei pentru a putea fi verifica de cineva. Asigura-te ca evaluarea masinii este facuta corect si ca nu esti tras la raspundere pentru ceva ce nu ai facut.

No comments:

Post a Comment