Cat de des se schimba bateria masinii – afla la ce intervale trebuie sa cauti o noua baterie in anunturi auto

Masinile moderne ne ofera placerea de a porni la prima cheie pe orice vreme, insa bateria, componenta care face acest lucru posibil are o durata limitata de viata. La intervale fixe trebuie sa cauti in anunturi auto modelul de baterie potrivit pentru masina ta si sa fii pregatit sa o si cumperi.
 
Spre deosebire de alte componente tehnice, bateria nu da semne ca s-ar strica, ci se strica brusc. Pur si simplu masina nu mai porneste. Pana ajungi la un service poti ruga pe cineva sa te tracteze sau sa iti “resusciteze” bateria, dar intotdeauna acest eveniment vine intr-un moment nepotrivit.
Durata de viata a unei baterii este de 4 ani, in conditii normale. Conditiile considerate normale nu sunt neaparat si reale. Aceste conditii implica functionarea bateriei la temperaturi medii, fara a folosi dispozitive precum GPS sau mp3 player care scurteaza viata bateriei.
 
Pe piata de anunturi auto gasesti o multime de baterii cu garantie pentru acesti patru ani, insa acestea sunt valabile in conditii normale, deci nu se aplica daca ai incalcat aceste reguli, cu sau fara voia ta. Avand in vedere ca inclusiv temperaturile extreme afecteaza bateria, de multe ori conditiile “normale” nu pot fi respectate.
Stilul de condus afecteaza de asemenea bateria masinii. Daca faci doar drumuri scurte, pana la magazinul din colt, bateria nu are timp sa se incarce si se va descarca mai repede. In acelasi timp, bateria va aparea ca fiind perfect functionala la testele efectuate la service.
 
Nu doar o baterie “moarta” te forteaza sa cauti un alt produs in anunturi auto, ci problema poate fi mai profunda, deoarece bateria este doar una dintre componentele unui sistem complex. Daca un alternator se strica bateria va primi mai putina electricitate si va parea ca este pe cale sa se strice.
Ca sa fii pregatit in orice moment intereseaza-te din timp care sunt costurile unei baterii auto si care este speranta de viata a bateriei tale, asa cum utilizezi masina in momentul actual, ci nu cum ar trebui. Astfel vei fi mereu pregatit sa cumperi o noua baterie atunci cand cea veche nu mai functioneaza.

No comments:

Post a Comment