Amenajarea unei bucatarii clasice

Amenajarea unei bucatarii nu este un lucru usor. Azi, bucataria a devenit un loc in care ne petrecem tot mai mult timp. Nu mai este locul traditional in care ne pregatim mancarea. Bucataria trebuie sa fie un ambient sigur pentru tine si pentru familia ta si, in plus, trebuie sa dureze in timp. Aminteste-ti ca pentru a utiliza cat mai bine spatiul pe care il ai la dispozitie, trebuie neaparat sa pui pe primul loc functionalitatea. Bucataria este cu siguranta domeniul oricarei casnice si, in consecinta, trebuie sa fie comoda, primitoare si, mai ales, functionala.

Exista diverse tipuri de amenajare, care trebuie alese in functie de gusturile fiecaruia. In acest articol vom vedea cateva sugestii asupra modului cum putem amenaja o bucatarie clasica. Pentru inceput, asigura-te ca ai la dispozitie : o vopsea tempera, placi de faianta sau gresie si mobila de bucatarie in stil clasic. Daca aceasta din urma nu este disponibila la masurile cerute de particularitatile incaperii, puteti apela la o firma care produce mobila la comanda Bucuresti oferind multe oportunitati din acest punct de vedere. Incepem amenajarea bucatariei pornind de la paviment. Pentru amenajarea unei bucatarii in stil clasic, acest element joaca un rol foarte important. In general, cand se vorbeste de stilul clasic, se face referire la amenajarea bazata pe folosirea lemnului in culori calde, eventual culoarea mierii. Di acest motiv, pavimentul trebuie sa fie de culoare mai deschisa decat mobila, pentru ca aceasta din urma sa iasa in evidenta. Faptul ca materialul folosit este gresia sau faianta nu are mare importanta, ceea ce conteaza este rezistenta sa si posibilitatea de a curata usor suprafetele.

Pentru un impact decorativ mai mare al incaperii, se poate opta pentru pozitionarea placilor nu in maniera clasica, ci oblic sau in oase de peste. Si peretii joaca un rol important, de fapt prin alegerea culorii si diverselor combinatii de pot determina diversi factori precum iluminarea mai accentuata, profunzimea camerei si, natural, functionalitatea. Pentru un efect vizual bun se pot vopsi peretii cu vopsea tempera alba, inclusiv plafonul. Apoi, pentru a scoate in evidenta mobilierul si decoratiile, ar fi oportun sa optati si pentru faianta alba sau cel putin de culori deschise.

Pentru a urma linia stilului clasic, intreaga bucatarie va trebui realizata din lemn natural cu linii simple si moi, de pilda cu colturi rotunjite. Manerele usilor externe trebuie sa fie si ele foarte simple. Daca dispui de spatiu suficient, ar fi oportun sa asezi si o masa cu scaune, pentru a completa intregul mobilier. Daca totusi incaperea nu permite, pentru a ramane in aceeasi linie de stil, masa poate fi pozitionata in sufragerie, iar mobila care se afla in sufragerie sa fie in acord cu stilul bucatariei.

No comments:

Post a Comment