Cat de mult inseamna sa ai anvelope agricole de calitate pentru productia la hectar

Daca nu ai utilaje performante sa lucrezi terenul si sa ai grija de culturi, la cules, productia se poate injumatati sau calitatea recoltei poate scadea drastic. Utilajele agricole sunt deosebit de utile pentru cei care au suprafete mari de teren intrucat se poate lucra rapid, eficient, fara efort si cu rezultate maxime indiferent de sezon. Cele mai utilizate utilaje agricole sunt cu siguranta tractoarele. Ele se pot accesoriza cu diverse unelte pentru operatiuni diferite ce se aplica ogorului, merg foarte rapid pe camp si asigura parcurgerea distantelor in doar cateva minute.

Si daca tot am amintit de deplasare, trebuie sa stiti ca tractoarele depind foarte mult de anvelope agricole tractoare, intrucat, daca roata este de proasta calitate, pamantul de sub ea poate avea de suferit, randamentul din timpul efectuarii operatiunilor agricole putand avea de suferit din aceasta pricina. Anvelopele pentru tractoare sunt foarte scumpe, pretul de achizitie putand fi si 12% din valoarea tractorului. Cauciucurile de pe tractoare trebuie sa asigure tractiune buna, nu trebuie sa compacteze solul si sa aiba doar caracteristici bune de rulare. La tractoare intalnim anvelope radiale, spre deosebire de utilajele industriale, unde avem anvelope diagonale. Anvelopele radiale sunt mai performante cu 10-15% in privinta fortei de tractiune, consumul de carburant este redus cu pana la 10%, iar suprafata de contact este cu pana la 25% mai mare.

Capacitatile de incarcare ale acestor anvelope agricole BKT sunt cu atat mai mari cu cat anvelopa este mai lata si cu un diametru exterior mai mare. Anvelopele late merg la tractoarele performante cu multi cai putere, latimea sectiunii fiind marita si inaltimea talonului fiind mai mica. Tasarea solului depinde de presiunea aerului din anvelopa, asa ca in anvelopele de la tractoare presiunea trebuie sa fie cat mai mica. Si aceste anvelope se uzeaza, insa uzura e uniforma-uzura profilului influenteaza direct randamentul lucrarii la hectar, la acest proces contribuind si alunecarea, care accelereaza uzura.

No comments:

Post a Comment