Sfaturi utile pentru folosirea unor corpuri de iluminat cu eficienta maxima

Fiecare incapere este deosebita in felul sau, indiferent ca vorbim de un birou sau de un dormitor. Cu cat camera e decorata mai creativ si elementele de mobilier sunt dispuse in zone practice, cu atat locuinta sau spatiul unde ne desfasuram activitatea vor arata mai bine si vor fi mai primitoare. Ceea ce face diferenta intre o camera nu prea atragatoare si una in care ne e mai mare dragul sa stam este iluminatul.

De preferinta natural, iluminatul joaca un rol esential in viata noastra de zi cu zi, ne poate obosi sau ne poate ajuta sa rezistam mai multe ore pentru a ne termina toate sarcinile. Cum soarele nu e mereu prezent si lumina poate fi uneori prea difuza, in locuinta sau in cladirile de birouri se monteaza corpuri de iluminat. Avantajele corpurilor de iluminat tin in primul rand de calitatea mai buna a iluminatului, rezistenta in timp si obtinerea unei atmosfere mai placute in orice camera. Cu un design deosebit si caracteristici care le maresc performanta, corpurile de iluminat pot servi la mai multe tipuri de iluminat. Pentru iluminatul general putem cumpara plafoniere si lustre, pentru cel directionat merg de minune spoturile, in vreme ce pentru iluminat destinat diminuarii contrastelor se vor alege corpuri de iluminat mai complexe, cum sunt si cele de la DELTA STUDIO. Este foarte important ca fiecare camera sa fie luminata in functie de destinatia ei. De pilda, daca vrem sa amplasam corpuri pentru iluminat eficient in camera unui tanar vom pune lampi cu multe brate, de culori mai inchise, ele vor trebui adaptate culorii predominante din camera.

Reglarea intensitatii luminoase este si ea foarte importanta si trebuie realizata in functie de pozitionarea fiecarei camere si de accesul acesteia la iluminatul natural. In camera de zi sau sufragerie merge folosit iluminatul general, spoturi directionate spre canapea, fotoliu, iluminat in spatele televizorului. Spre deosebire de sufragerie, in dormitor se vor utiliza spoturi in plafon, iluminat general, veioze, iluminatul de accentuare pentru tablouri, de reducere contrast. In fine bucataria e obligatoriu sa aiba lumina de calitate si functionala, iluminat general, tuburi fluorescente, spoturi de accentuare, in vreme ce biroul va avea parte de iluminat general slab, de o plafoniera, lumina directionata.

Indiferent care este scopul achizitionarii corpurilor de iluminat, important este sa le adaptati ambientului incaperii si sa le asortati cu restul elementelor care compun incaperea. Colectia de corpuri de iluminat Delta Studio va asteapta pentru a va alege corpul de iluminat perfect pentru camera dumneavoastra.

No comments:

Post a Comment