Alunitele: semn de frumusete sau pericol real?

Alunitele de pe corp, cele mici, aparute in urma expunerii la soare sau alunitele mai mari, aparute in urma contactului cu diversi factori externi, alunitele din nastere sau alunitele atipice, toate necesita o oarecare atentie. Unii spun ca alunitele sunt semne ale frumusetii, avand in vedere si denumirea lor in limba engleza - beauty mark - altii spun ca sunt semne ale unei boli. Oricum ar fi, cert este ca ele trebuie sa fie monitorizate si urmarite indeaproape, deoarece pot degenera in diverse cazuri complicate.

Ce e de stiut este faptul ca mai toate alunitele sunt doar semne de piele si ele nu necesita nici un tratament. In schimb, alunitele care sunt atipice pot fi urmarite, preferabil atat clinic cat si microscopic sau excizate. Excizia este o procedura chirurgicala minora care va fi realizata sub anestezie locala (injectie). Pentru confortul fiecarui client in parte care necesita o astfel de operatiune, se poate folosi anestezie prealabila cu crema. Medicii dermatologi care au pregatire deosebita si experienta in chirurgia pielii, stiu ce masuri pot lua, ceea ce va duce la o experienta placuta in orice clinica, mai ales ca procedurile nu sunt tocmai complicate. Aparatura si consumabilele sunt de cea mai buna calitate si trebuie sa va fie prezentate la cerere inainte de interventie. Procedura trebuie sa fie una de scurta durata urmata de pansamente si o evaluare dupa cateva zile. Alunita va fi trimisa in majoritatea centrelor, pentru analiza histopatologica in vederea diagnosticului final. Astfel puteti afla care sunt sansele ca o alta alunita similara sa va cauzeze probleme.

Unele alunite, in special cele proeminente, chiar daca sunt normale, tipice, pot fi inlaturate din considerente estetice sau pentru ca sunt frecvent traumatizate, zgariate, lovite, taiate la barbierit si pot cauza probleme mai mari pe parcurs. Alunitele sunt practic leziuni de culoare bruna, dar posibil si de culoarea pielii sau rosiatice, care pot aparea in orice zona a corpului, dar mai ales in zonele expuse la soare, in egala masura la barbati si femei

No comments:

Post a Comment