Intretinere auto – Opel Astra G

Cand vine vorba de intretinerea unui autoturism in Romania, am putea spune ca este destul de greu sa faci fata costurilor intretinerii si, mai ales, sa fii cu reviziile la zi. Cu siguranta, multi cititori vor aproba aceasta idee. Nu multi au fost cei care, in urma unui accident – minor sau major – s-au confruntat cu adevarate batai de cap in momentul in care au fost nevoiti sa repare stricaciunile. Daca ai asigurare, esti norocos. Insa, daca ai refuzat vehement sa platesti pentru niste servicii care, pana la urma, vin tot in ajutorul tau, trebuie sa scoti bani frumosi din buzunar pentru reparatii.

Nu-ti face griji! Pana la urma, criza a afectat si acest segment si poti gasi acum aceleasi piese, dar la un pret mai mic.  Sa luam, de exemplu, o masina destul de des intalnita la romanii familisti si nu numai. Este vorba despre Opel Astra G, care nu numai ca „tine cu casa”, dar este intradevar si o masina  buna. Cu un motor foarte bun si fiabilitate, Opel Astra G are piese de schimb destul de ieftine.  Daca ai nevoie de o bara fata opel astra g, preturile sunt acceptabile. Gasesti lejer preturi incepand de la 150 si pana la 1500 de ron (mai scump, vrand sa insemne originalitate). Bineinteles, daca esti mare amator de tunnig,  poti ajunge sa platesti si pana la 2000 de ron, iar daca nu dispui de un buget foarte mare, poti apela si la firmele de dezmembrari auto. Ai grija, insa. De cele mai multe ori, chiar si acolo poti gasi piese originale si te poti trezi cu un pret mai mare decat cel la care ai sperat.

Totusi, dupa parerile utilizatorilor lasate pe forumurile de specialitate din domeniu, un lucru este cert. Depinde doar de tine sa cauti pretul corect. Daca vrei originalitate la o bara fata Opel Astra G, automat vei plati un pret mai scump, insa daca te incadrezi intr-un pret mai mic, nu te astepta sa gasesti o calitate prea buna.

La final, conteaza foarte mult si la ce service auto te vei duce. Preturile „umflate”ale produsului, impreuna cu montatul, vopsitul si manopera(adica timpul pierdut al mecanicului), iti pot aduce uneori costuri uriase. Si cum preturile de montaj difera destul de mult de la un service la altul, este bine sa te informezi dinainte asupra unei astfel de cheltuieli. Dupa parerile „forum-istilor” cel mai recomandat ar fi sa-ti achizitionezi singur bara fata Opel astra G, si apoi sa te prezinti cu ea la montat. Bineinteles ca multi recomanda, de asemenea, sa te transformi in propriul mecanic, chiar la tine in garaj. Ba, mai mult, vin cu o serie de  explicatii despre cum anume trebuie sa procedezi. Dar, cum e mult mai usor sa dai sfaturi decat sa aplici, cel mai bine este sa te prenziti la un service auto si scapi de orice fel de emotii. 

No comments:

Post a Comment