10 sfaturi pentru mamici insarcinate


Nu este usor sa fii gravida insa, aceasta perioada poate deveni una in care sa va puteti bucura fara probleme de venirea pe lume a copilului, daca veti tine cont de cele 10 sfaturi pentru mamici insarcinate pe care le vom explica in randurile acestui articol.

1. Analize prenatale

Ideal este ca, inainte de a ramane gravida, sa iti faci toate analizele prenatale de care ai nevoie pentru a te asigura ca stii toate riscurile posibile si ca vei avea parte de o sarcina sanatoasa. Desigur, acest sfat nu se poate aplica in cazul unei sarcine neplanificate, insa, chiar si in acest caz, este indicat sa vizitezi medicul imediat ce ai aflat fericita veste.

Aici puteti afla mai multe despre cele mai frecvente analize prenatale recomandate.

2. Obieciuri alimentare sanatoase

Desigur ca vei fi mult mai atenta la ceea ce pui in farfurie – doar, acum, trebuie sa mananci cat pentru doi! – totusi, poate ca nu ar strica sa iei legatura cu un nutritionist care sa iti spuna exact ce vitamine, minerale si alte substante ar trebui sa iei si in ce cantitati.

3. Fa plimbari in fiecare zi

Alaturi de un stil alimentar sanatos, 30 de minute de plimbare zilnice te vor pune la adapost de episoadele severe de constipatie din perioada sarcinii si de kilogramele de care nu ai nevoie.

4. Axeaza-te pe tratamente naturiste

Si, am putea adauga, care au primit acordul medicului. Incepe sa folosesti cosmetice naturiste, dar si metode axate pe ceaiuri pentru a lupta impotriva greturilor de dimineata, durerilor de dinti sau a altor neplaceri pe care ti le poate crea corpul.

5. Intereseaza-te despre cele mai bune metode de a naste

Poate ca varianta unei nasteri prin cezariana iti surade, fiind lipsita de durere, la o prima vedere, insa esti sigura ca stii toate riscurile pe care aceasta le implica? Poate ca ti-ar placea metodele mai putin populare in Romania, asa cum sunt nasterea in apa sau acasa.

6. Aeriseste casa cat mai des cu putinta

Ca sa te feresti de mirosurile neplacute ce pot cauza greturile specifice sarcinii, aeriseste incaperile in care stai cat mai des cu putinta si mentine-le curate. Totusi, ar trebui sa lasi curarea litierei pisicii sau dusul gunoiului in grija sotului sau a altor membri ai familiei, pentru a evita unele riscuri de sanatate.

7. Cauta-ti prieteni cu bebelusi

Daca ai ramas gravida, este timpul sa iti iei „Adio” de la iesirile zilnice alaturi de prietenii fara copii. Nu doar ca singurul subiect care iti va face placere sa il discuti este cel despre copil – caz in care vei risca sa ii plictisesti, insa ai nevoie si de cineva care poate oferi sfaturi in cunostinta de cauza despre cresterea celor mici.

O metoda buna pentru a-ti gasi astfel de prietene este sa te inscri pe forumuri de mamici, cum este de exemplu comunitatea 7 pitici.

8. Pregateste-ti bagajul pentru spital inca din al doilea trimestru

Astfel, vei putea avea tot ceea ce este nevoie pentru nastere, chiar daca ea va aparea inainte de termen, dar vei avea si timp suficient sa iti aduci aminte ce iti lipseste din el.

9. Nu te ingrijora prea mult

Atat timp cat medicul iti spune ca este totul in regula, ai incredere in sfaturile sale si nu te ingrijora inutil – pana la urma, acesta a trecut printr-o facultate si sute de cazuri pentru a sti ceea ce este bine si ce nu.

10. Bucura-te cat mai mult de aceasta perioada

Iti recomandam sa te odihnesti pe toata perioada graviditatii si sa savurezi fiecare secunda din ea, deoarece, incepand cu momentul nasterii, noptile complete de somn vor deveni un moft, iar momentele de intimitate cu sotul tau vor fi foarte rare, cel putin pentru urmatorii 18 ani!

No comments:

Post a Comment