Cum sa iti asiguri reusita la examenul de conducere auto

Orice conducator auto cursant va putea conduce pe drumurile publice din Romania numai in cazul in care va deveni posesor al unui permis de conducere auto legal, eliberat de catre DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor). Insa, pentru a face asta, el trebuie sa se pregateasca din greu ca sa treaca de probele testului final: trebuie sa urmeaze cursurile unei scoli de conducere auto si sa aleaga un intructor care sa puna in practica toate notiunile teoretice invatate acolo. Exista multi instructori profesionisti disponibili. Alegerea unuia potrivit depinde numai de gradul de intelegere dorit si de posibilitatea explicarii logice a anumitor greseli.

Instructorii profesionisti ofera lectii de conducere care joaca un rol important in promovarea examenului auto. Lectiile de conducere ajuta la dezvoltarea reflexelor, cunoasterea semnelor de circulatie si a altor tehnici de conducere, esentiale in timpul sofatului. Elevii cauta mereu metode de conducere in conditii de siguranta si sunt dornici de a invata noi tehnici care sa ii ajute sa reduca din greselile din timpul testului, dar si la imbunatatirea abilitatilor ca soferi.

Cursantii pierd o multime de bani si timp pentru obtinerea permisului, iar din acest motiv au nevoie de instructori calificati, care sa ii invete si sa ii motiveze deopotriva, pentru a putea trece examenul auto cu brio. Totodata exista si o mare responsabilitate din partea lor, atunci cand apeleaza la serviciile unei scoli de soferi. Trebuie sa fie rabdatori in pregatirea pentru examen, sa completeze cat mai multe chestionare auto pentru verificarea cunostintelor si sa ia cat mai multe lectii de conducere, pentru a se asigura de reusita. Se sugereaza un minimum de 30 pana la 40 de ore de practica productiva, inainte de prezentarea la traseu. Insa numarul de ore depinde si de abilitatile de invatare ale cursantului. Daca sunt dubii in timpul practicii se poate cere instructorului suplimentarea numarului de ore, atat de mult cat este necesar pentru intregirea cunostintelor.

Orice cunostinte suplimentare de conducere auto sunt un bonus pentru orele de practica si sporesc increderea cursantului. Daca exista o atitudine corecta si rabdare, atunci nu mai este decat un pas pana la reusita. Cand exista multumire deplina, exista si incredere in propria persoana, lucru care nu face decat sa elimine orice urma de emotie si sa usureze proba de la traseu.

No comments:

Post a Comment