Casa de expeditii, o afacere profitabila?

Investitia intr-o afacere proprie ii tenteaza pe tot mai multi romani. Exista sute de idei de afaceri pe care romanii le pot pune in aplicare, insa important este ca investitia facuta sa aduca profit. Profitul nu depinde doar de profilul afacerii, ci si de cel / cei care o gestioneaza.

Deschiderea unei case de expeditii poate fi trecuta pe lista ideilor de afaceri de succes, insa investitia de la inceput este destul de costisitoare. Daca te-a tentat vreodata sa-ti deschizi o casa de expeditii, afla ca trebuie sa te supui unor reguli destul de drastice si unor costuri mari. Insa, daca te gandesti la profitul pe care il poti obtine peste ani, merita sa incerci.

Iata ce inseamna sa pornesti o afacere in domeniul transportului de marfuri, pe rute interne si internationale:

1. Transporturile sunt, inca, in topul afacerilor care produc bani si pe timp de criza;
2. Oricine, fie persoana fizica sau persoana juridica, apeleaza, cel putin o data in viata, la serviciile unei companii de transport de marfuri;
3. Transporturile fac parte din cele mai vechi activitati si nu vor muri niciodata;
4. Fie si pentru o simpla relocare ai nevoie de serviciile unei firme specializate in transport de marfuri;
5. Transporturile de marfuri sunt cele mai solicitate servicii in ultimii ani.

Exista si partea negativa a acestui tip de afacere, insa ca si in oricare alt domeniu. Cea mai grea parte in inceperea unei afaceri proprii ca si casa de expeditii o reprezinta legislatia. Casele de expeditii au o lege noua, respectiv Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 1842. Aceasta lege obliga casele de expeditii, in vederea obtinerii multravnitei licente, la plata unei garantii bancare destul de costisitoare; te obliga sa faci diverse asigurari, si nu in ultimul rand, caietul de sarcini cuprinde atat de mult lucruri greu de inteles. De asemenea, obtinerea tuturor documentelor necesare pentru a functiona legal te face sa scoti din buzunar o suma considerabila. Mai trebuie luata in calcul si investitia propriu-zisa in mijloacele de transport si logistica. Cu toate acestea, nu sti daca pierzi sau castigi, pana nu incerci.

1 comment:

  1. Te căci in articolul tău...nimic concret...doar îți dai cu părerea...articol de 0.50 bani

    ReplyDelete