Cand este necesar formularul A1

Atunci cand vorbim despre un formular A1 cat si despre obtinerea lui, trebuie sa ne gandim la o serie de activitati destul de complicate care trebuie sa duca inainte de toate la obtinerea tuturor actelor necesare depunerii dosarului. Poate ca va ganditi ca toate actele sunt deja prea multe pentru obtinerea unui singur formular, insa sunt atat de necesare iar daca stim de unde sa le luam toata munca poate sa fe facuta in cateva zile.

Formularul A1 ajuta firma sau angajatorul din Romania sa detaseze angajatii pe care ii are, un anumit numar din ei sau pe toti, in functie de nevoi, pe o anumita perioada de timp, pentru a munci pe teritoriul altor state membre al Uniunii Europene. Inainte de a solicita restul actelor necesare in vedere obtinerii unui formular A1, o firma trebuie sa arate ca are intr-adevar activitate pe teritoriul Romaniei. Formularul in sine nu face decat sa ateste faptul ca toate taxele si contributiile aferente sunt respectate de catre angajator. Preferabil este ca pentru cei care nu au mai avut de-a face cu acest tip de formular si cu sarcinile necesare obtinerii lui, sa apeleze la o firma specializata care sa intermedieze obtinerea de documente obligatorii cat si sa explice cu exactitate ce anume trebuie sa respecte angajatorul, implicit firma in cauza. In cazul in care nu se respecta toate conditiile la care este o firma supusa pentru obtinerea unui formular A1, riscul este destul de mare si anume se poate intra sub incidenta legilor din statul membru al Uniunii Europene respectiv in care se activeaza, care poate obliga la plata taxelor si contributiilor aferente, in plus angajatorul poate sa fie invinuit de obligarea la munca ilegala.

Pe de alta parte angajatorul mai poate sa fie invinuit si de trafic de persoane sau de exploatare ceea ce se pedepseste destul de grav. Asadar solutia cea mai potrivita este sa apelati la profesionisti in mana carora sa lasati toate probleme ce tin de regimurile politice si juridice.

No comments:

Post a Comment