Cum refuzi politicos o invitatie nunta?

Atunci cand primesti o invitatie nunta este un prilej de fericire, fiindca esti invitat/a sa fii martor al unei nunti, uniunea fericita dintre doi indragostiti. Desi nuntile sunt evenimente superbe, uneori nu poti sa iei parte la ele, din diverse motive: esti deprimata, nu iti permiti din punct de vedere financiar, nu ai timp sau pur si simplu nu vrei sa participi.

In aceste momente trebuie sa stii cum sa refuzi invitatia nunta cardnovel natalieshop in mod politicos, fara sa lezezi mirii. Dupa ce ai primit invitatia la nunta si ai hotarat sa nu participi la eveniment, intalneste-te cu unul dintre miri, preferabil cel care ti-a adus invitatia, si vorbeste cu acesta intre 4 ochi. Daca sunteti amandoi intr-un loc public, incearca sa te distantezi de restul persoanelor si sa discuti in privat.
Incepe prin a-ti exprima entuziasmul pentru nunta si bucuria de a primi o invitatie nunta cardnovel natalieshop, apoi mentioneaza faptul ca nu poti participa in acest moment la evenimentul respectiv.

Persoana care te-a invitat va pune intrebari si vei fi nevoit/a sa explici de ce nu vei participa intr-un mod cat mai diplomat. Fii sincer/a si expune cu rabdare motivul real pentru care nu poti participa, fara a folosi cuvinte prea dure. Toti mirii sunt tensionati inainte de nunta si foarte sensibili la orice critica ori comentariu legat de aceasta.

Daca persoana respectiva reactioneaza mai brutal sau se supara foarte rau, nu insista, ci lasa loc de un salut. Cu alte cuvinte, rezuma-te la a multumi din nou pentru invitatie nunta cardnovel natalieshop pe care ai primit-o si retrage-te pentru moment. Peste cateva zile, incearca sa contactezi din nou persoana si vei observa ca raceala initiala s-a mai diminuat (daca esti foarte ghinionist, tocmai ai pierdut un prieten) si puteti vorbi mai relaxat.

De multe ori mirii sunt obligati de eticheta sau alte considerente sociale sa invite pe cineva, iar refuzul tau de a da curs unei invitatii nunta cardnovel natalieshop poate fi intampinat de fapt cu satisfactie, dar persoana va incerca sa te faca sa te razgandesti din politete.

Daca pur si simplu nu vrei sa explici de ce nu poti veni, refuza invitatia fara a comenta, ci doar multumeste-i persoanei care te-a invitat. Nu esti obligat/s sa participi la o nunta, nici sa dai explicatii aprofundate asupra motivului care te impiedica sa o faci. Nu te rezuma la a refuza invitatia telefonic ori printr-un mail/sms – aceasta este un semn clar de impolitete si va distruge relatia ta cu mirii si familiile acestora.

No comments:

Post a Comment