Aristocratia gusturilor noastre

Suntem aristocratii gusturilor noastre, a propriilor idei si a deciziilor in amenajarea spatiilor din caminul nostru. Termenul de covor ma duce cu gandul la razboiul de tesut, la bunici, la amintirile copilariei. Cu toate acestea la tara nu aveam posibilitatea de a ne bucura de covoare de baie asa cum o putem face acum. Maniera in care iti stimuleaza simturile si te ajuta sa te incarci de energie prin relaxare e de-a dreptul magnifica. Te face sa simti apartenenta confortului si-a evolutiei dar in acelasi timp sa nu uiti firescul situatiei.

Din punct de vedere comportamental aceste covoare de baie au un rol functional confirmat de toti. Esenta unui lucru sta in capacitatea lui de a genera constanta in folosire si de a genera mai multe functii cu valori reale. Pe langa aceasta calitate, stilizarea are si ea un loc important in decizia de achizitionare a unui astfel de produs. Aristocratia gusturilor noastre nu se rezuma doar la calitate, modele, preferinte sau culoare ci si la putinta de a da stralucire unui spatiu mai putin “aristocrat”. In alegerea achizitionarii unor covoare de baie stau la baza mai multe informatii si nevoi. Daca alegem sa folosim covoare cu dimensiuni mai reduse decat suprafata noastra libera trebuia sa avem in vedere ca o culoare constrastanta  ar putea accentua o discontinuitate a pardoselii. Asemanatoare este si folosirea a doua sau mai multe covoare care nu se armonizeaza in colorit.

Cu totii ne aflam sub influenta istoriei, a traditiei, a experientelor insa e natural sa ne ghidam dupa simtul estetic si functional dictat de fiecare in parte. Cu totii suntem aristocratii civilizatiei si cumva, puterea dominatoare a ideii se regaseste in jurul nostru peste tot. Vorbind in termini generici ne deghizam dupa aparente, insa bizuindu-ne pe concret putem lua decizii deschise aducatoare de schimbari.

No comments:

Post a Comment