Zone de pe glob numai bune pentru sporturi extreme

Pista de biciclete din Moher, Irlanda. Irlanda e tara asociata cu strabatutul de dealuri verzi, cu whisky de calitate si plante deosebite. Poate ai nevoie de un pic mai mult whisky daca vrei sa pedalezi pe cea mai perioculoasa pista pentru biciclete din lume.

In Moher, pietre din nisip au format niste formatiuni montane deosebite. Pe marginea rocilor exista loc cat pentru roata unei biciclete, iar distanta pana jos, unde sunt numai apa si stanci este de 180 de metri. Sa fii nebun sa mergi chiar si pe jos pe aceste poteci montane foarte inguste, d-apai sa mergi cu bicicleta. Insa biciclistii care au nevoie de adrenalina dau totul pentru a ajunge la finish pe aceste piste, infruntand vantul care le balanseaza corpul si bicicleta pe potecile inguste si de 10 cm in unele locuri. Cascada Palouse, Washington. Este folosita pentru concursuri de caiac-canoe si antrenamente in conditii extreme. Cu o inaltime de 60 de metri, cascada este o atractie pentru iubitorii de sporturi extreme care se arunca cu tot cu ambarcatiunile usoare in apa, urmand caderea abrupta a apei. Pentru cei mai experimentati detinatori de caiac, o astfel de experienta este doar un alt pas catre ajungerea la niste performante uriase-sfidarea inaltimii si cascada inalta sunt esentiale pentru un rezultat pe masura. Temerarii risca sa se raneasca, sa paralizeze din cauza unui contact cu apa prea brutal sau sa moara pe loc daca dau de vreo stanca din apa. Vaslirea „la pas” cu Marele Alb, California.

Vaslitul pe placa este un sport extrem cunoscut in intreaga lume a carui practicare nu presupune decat putina experienta. Oamenii stau pe o placa de 2.5 metri, in picioare, si, cu o vasla, inainteaza prin apa. Cercetatorii care se ocupa de biologia marina au dus la extrem acest sport, prin apropierea la 1.7 metri de Marele Alb, o specie de rechin urias deosebit de feroce. Cand rechinii de vreo 8 metri ies la suprafata, placa cu vaslas se poate apropia de el. Curios, rechinii nu au ataca niciodata omul de pe placa…

No comments:

Post a Comment