Cartilagiul de rechin alina efectele osteoporozei

Cartilajul de rechin este o parte a scheletului rechinilor, si este disponibil in forma de supliment alimentar. Cartilajul de rechin este foarte cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii, printre care potentialul sau anticancerigen foarte mare. Cartilajul contine cativa compusi despre care se spune ca imbunatatesc starea generala de sanatate, printre care proteine dar si colagen.

Potrivit cercetarilor efectuate in utlimii ani, suplimentele alimentare cu Cartilaj de rechin administrate in cure periodice reduc rapid inflamatiile si atenueaza durerile reumatismale si cele specifice artritei, si in acelasi timp cresc mobilitatea articulatiilor afectate de o boala atat de neplacuta cum este reumatismul. Mai mult decat atat, cartilajul de rechin este foarte eficient si si-a dovedit beneficiile si in ceea ce priveste osteoporoza, o boala extrem de serioasa a scheletului care are ca principala manifestare fragilitatea osoasa si riscul foarte mare de producere a fracturilor chiar in urma unor activitati deloc solicitante pentru un organism sanatos dar care pot afecta imediat un organism afectat de osteoporoza. Din pricina osteoporozei oasele devin foarte fragile si subtiri si au un interior moale, ceea ce le face sa nu mai fie deloc rezistente. Desi osteoporoza este o boala care apare cu precadere la femei, nu este o boala specifica exclusiv acestora, ci apare si la barbati dar cu o frecventa mult mai redusa. De asemenea, un alt mit despre osteoporoza este acela ca este o boala care apare numai la varste inaintate.

Adevarul este ca osteoporoza incepe sa isi faca simtita prezenta inca de la varste de 35-40 de ani si se accentueaza treptat urmand sa isi produca efectele complet dupa instalarea menopauzei. Osteoporoza este de doua tipuri, ambele cu modificari importante la nivelul sistemului osos. Tipul I de osteoporoza se manifesta prin pierderea invelisului osos (masa osoasa corticala), iar tipul II de osteoporoza se manifesta prin diminuarea treptata a invelisului osos dar si a stratului spongios intern. Principalele zone unde isi face simtita prezenta osteoporoza sunt soldurile, coloana vertebrala si incheieturile. Suplimentele Cartilaj de rechin de la http://cufarulnaturii.ro ajuta foarte mult in tratamentul persoanelor care sufera de osteoporoza, nu numai pentru ca amelioreza senzatia de durere de oase, dar reuseste si sa stimuleze regenerarea tesutului cartilaginos.

Cartilajul de rechin contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos, gratie compozitiei sale bogate in calciu si fosfor, glucozamina si condroitin. Acestea fac ca manifestarile osteoporozei sa fie mai suportabile, iar la persoanele care nu au inca manifestari ale acestei boli, dar vor sa isi mentina sanatatea sistemului osos functioneaza foarte bine, prevenind modificari degenerative. In afara de sanatatea sistemului osos, cartilajul de rechin este recunoscut pentru efectele sale pozitive in psoriazis, actionand prin inhibarea formarii vaselor de sange care iriga leziunile psoriazice, pentru efectele benefice in recuperarea persoanelor care au suferit traumatisme musculare si articulare. De asemenea, foarte multe stduii au fost efectuate, unele dintre ele cu rezultate favorabile privind efectele cartilajului de rechin in diferite forme de cancer.

Aceste studii au relevat ca interventia favorabila a cartilajului de rechin rezida in faptul ca inhiba formarea vaselor de sange care alimenteaza o tumora si opreste astfel dezvoltarea acesteia. In plus, este un recunoscut imunostimulator si contribuie la producerea de anticorpi.

No comments:

Post a Comment