Cele mai ciudate superstitii din lume

Carlos Menem. Multi argentinieni evita sa pronunte numele lui Carlos Menem, intrucat se crede ca este aducator de blesteme teribile. Daca vreun suflet naiv rosteste cuvantul fostului presedinte argentinian in orice imprejurare, femeile din grup trebuie sa-si atinga sanul stang, iar barbatii sa-si atinga, ei bine, testiculul stang pentru a nu permite ghinionului sa-i „ia in vizor”. Menem a fost acuzat de inceputul crizei economice din 2001 intrucat a luat foarte multe imprumuturi de la FMI, in afara de alte treburi „putrede” pe care le-a savarsit.

In afara de coruptie si vanzare ilegala de arme, Menem a eliberat si prisonieri care erau responsabili cu omorarea a peste 30.000 de oameni. Se pare ca Menem aduce ghinion oriunde se ducea. De exemplu, cand s-a dus in birou, l-a numit pe Miguel Roig Ministru al Economiei. La numai cinci zile de la numirea in functie, Roig a suferit un atac de cord fatal si a murit in drum spre casa. Dupa alte doua luni, un alt ministru al lui Menem a murit intr-un tragic accident aviatic. Iata de ce argentinienilor le e teama sa-i pronunte numele fostului lider. Numele vaselor. Navigatorii sunt de parere ca numele navelor care se termina in A vor avea ghinion oriunde se vor afla. Superstitia s-a propagat mai ales dupa scufundarea Lusitania si Britannia in timpul Primului Razboi Mondial. Chiar si schimbarea numelui vaselor aducea ghinion. Un exemplu este nava Aurora. Inainte de a incepe expeditia in Antarctica, Sir Ernest Shackleton a redenumit-o Endurance.

El si-a dorit sa vada intreg continentul, insa nava s-a blocat in gheata si s-a stricat, apoi distrus. Din fericire, Shackleton si intreg echipajul de la bord au fost salvati. Superstitia merge mai departe si se crede ca odata ce o nava e inaugurata si i se da un nume, are personalitate si are propria viata. Daca i se da alt nume, intai trebuie anulat primul – prin arderea numelui inscris pe o bucata de lemn intr-un container. Resturile lemnului trebuie sa fie aruncate in ocean pentru ca intreg procesul sa fie o reusita si ghinionul sa dispara.

No comments:

Post a Comment