Prin paradis cu masina

De la Beauvais la Orly e cale lunga de batut, insa o cale frumoasa. Aeroportul Beauvais este locul de aterizare si plecare a multor curse cu buget redus: Ryanair, Sterling, Blue Air, Norwegian Air Shuttle, si Wizzair. Aeroportul este situat in zona Tilles, chiar la iesire din orasul Beauvais, la 80 de km nord-vest de Paris. Ca sa ajungi la Orly nu iti trebuie decat o masina si daca vrei in oras, atunci lucrurile se pot rezolva cu usurinta, Orly fiind cunoscut ca si un punct important turistic, datorita aeroportului sau.

Autobuzul este cel mai bun mijloc de transport pentru transfer de la Beauvais la Orly, deoarece autobuzele circula intre aeroport si zona Maillot din Paris zilnic. Fiecare transport spre Paris pleaca dupa 20 de minute de la sosirea fiecarui avion si cele dinspre Paris spre aeroport, cu trei ore inainte de imbarcare. Taxa de transport este de numai 14 euro si dureaza circa 80 de minute. Desigur ca ideal pentru confortul fiecarui om este sa mearga cu o masina mica, unde are obligatoriu un loc unde sa stea jos si spatiu pentru bagaje - fara riscul de a se ingramadi. Insa drumul este frumos, nu ca oricare altul, avand in vedere imaginile impresionante, tablourile naturale si maretia celor aproximativ 110 de kilometri de autostrada.

Dar cu siguranta ca toata lumea care ajunge in Paris nu vrea altceva decat sa viziteze Disneyland-ul, adica e un fel de conditie de sine statatoare si nici nu costa exagerat de multi bani si mai ales daca ai copii cu varsta de pana la zece ani sau chiar si mai mari. E un mod de a le arata ca magia exista, ca personajele pe care le vad la desenele de la televizor sunt cumva reale si prind viata in ochii lor. Iar pentru aproximativ 60 de euro pe zi, pentru vizitarea unui parc ar fi pacat sa nu faci o escapada pana la marele Disney.

No comments:

Post a Comment