Ce este energia omului si cum sa avem energie mai multa

Energia nu este numai caldura si activitate chimica in moleculele corpului uman care topesc in "cuptoarele" lor hrana, dar si oarecare substanta subtila care genereaza in corpul nostru tot spectrul de miscari interioare, de la senzatia sacaitoare de jena la lingurica cand stomacul este gol pana la gandurile profund filozofice si furtunile de emotii din suflet ca raspuns la vreo situatie exterioara. Energia primordiala prane, este cea pe care invata sa o dirijeze yoghinii - adeptii caii łigun cand isi transmit energia łi prin canalele energetice. Iar oamenii obisnuiti pur si simplu si-o consuma pana cand energia se istoveste in corpul lor, cheltuind treptat rezervele primare.

Aceasta energie este cea care declanseaza toate reactiile fiziologice naturale din organism. Sub influenta ei creierul incepe sa transmita impulsuri terminatiilor nervoase, glandele corespunzatoare produc hormonii necesari in acel moment. Ei vor transmite mai departe, in lant, prin organismul uman, impulsul energetic initial, pana la organul tinta. Dupa un oarecare timp nu numai un clarvazator va vedea ce actiune destructiva sau constructiva a dezvoltat energia in om. Simturile formeaza un buchet enorm si divers compus din toate formele de energie. in el se afla diferite flori: frumoase si nu prea, cu miros placut sau iritant patrunzator, strident colorate sau obisnuite. De fapt cand vorbim despre energie toate aceste epitete care ne evoca o serie exemplara pacatuiesc printr-un neajuns serios: energia nu are calitati care sa permita sa se afirme ca aceasta energie este benefica, aceea este malefica, aceasta este buna, cealalta este rea.

Energia este pur si simplu diferita dar noua ne sunt mai placute mirosurile imbietoare decat cele intepatoare, iritante, de aceea preferam involuntar unele forme din energia comuna in detrimentul altor forme, investindu-le cu diverse calitati.

No comments:

Post a Comment