Alegerea anvelopelor off road

Orice discutie despre anvelopele off-road ar trebui sa inceapa subliniind in mod clar ca impactul asupra tractiunii masinii pe teren accidentat depinde extrem de mult pe soliditatea si siguranta acestor pneuri. Cu toate acestea, majoritatea soferilor trebuie sa investeasca un pic mai mult timp si cercetare pentru a trece dincolo de aparente.

Un set de de calitate au ceea ce se numeste banda de rulare "agresiva", ceea ce inseamna ca suprafata de rulare are santurile si aderenta semnificativ mai mari (la punctele de contact cu terenul) pentru o tractiune imbunatatita si canelurile sa elimine surplusul noroi, nisip sau apa care intra in aceste denivelari. Unele benzi de rulare ale acestor anvelope sunt directionale, ceea ce inseamna ca pneul va furniza o performanta generala remarcabila, dar numai atunci cand roata merge intr-un anumit sens. Benzile de rulare ale pneurilor directionale nu se pot roti in exact acelasi mod ca si acele cauciucuri off road non-directionale, astfel incat sa se nu compromita intreaga operatiune de deplasare pe teren accidentat, aceste elemente suplimentare putand genera cu 50% mai multa putere de tractiune.

La http://www.anvelopex.ro/ exista cu siguranta o gama extrem de variata de pneuri off-road disponibile pentru diferitele tipuri de masini de pe piata, proprietarii acestora nefiind nevoiti sa caute in alte locuri pneurile ideala pentru acutovehiculul lor. Tot ce trebuie sa stie este modelul masinii si diametrul cauciucurilor care se potrivesc, cele doua specificatii fiind, in general, precizate in fisa tehnica oferita de catre producator. Pastrarea anvelopelor in stare buna ajuta cel mai bine la un parcurs in siguranta si garanteaza faptul ca rotile masinii sunt la performanta optima.

Iar atunci cand este nevoie sa se inlocuiasca anvelopele auto, expertii in domeniu sugereaza ca ar trebui sa se incercati, pe cat posibil, sa se monteze un model de cauciucuri off road identic sau cat mai asemanator cu cel intial care a fost achizitionat de la dealer.

No comments:

Post a Comment