Cum sa faci cele mai bune alegeri pentru iluminat

Costul unui bec LED poate fi in anumite situatii mai mare decat al celorlalte becuri, insa marele avantaj este consumul redus de energie, care, in timp, se traduce prin economii cu mult peste diferenta initiala de pret. Daca vrei sa faci o alegere buna pe care sa nu o regreti, atunci poti consulta site-ul http://www.vreauled.ro/iluminat-interior-led/becuri-led.

Pentru a face alegeri cat mai potrivite trebuie insa sa tii cont de anumite criterii si nu numai. FTC a mandatat ca toate corpurile de iluminat sa fie standardizate cu etichete care sa indice nivelul de LUMENI, astfel fiind inlocuita unitatea de masura folosita pana de curand - watt. Lumenii indica fluxul luminos al unei surse de lumina, nu consumul, asa cum era in cazul watilor, fiind o unitate de masura mai buna, deoarece indica ce conteaza cu adevarat, si anume nivelului de luminozitate a unui bec.

Asadar, indiferent de ce fel de bec sunteti interesati, comparand strict LUMENII veti putea compara nivelul de luminozitate pentru fiecare bec. Dupa ce ati determinat nivelul de lumeni, pe care il preferati, puteti sa va uitati apoi la alti indicatori, cum ar fi eficienta energetica, durata de viata si altele. Proprietarii de case sunt tot mai interesati de masurile care pot ajuta la reducerea cantitatii de caldura generata in casa pe timp de vara, iar iluminatul electric este unul dintre principalii vinovati. Luminile incandescente produc o iluminare ideala in ceea ce priveste luminozitatea si calitatea luminii, dar, totodata, produc o cantitate considerabila de caldura. Becurile cu LED-uri, prin contrast, raman reci.

LED-uri de mare putere sunt concepute cu radiatoare de caldura, de obicei, bare de aluminiu in jurul becul de jos, care pastreaza temperaturi de functionare reduse. In concluzie, becurile cu LED-uri nu contribuie la acumularea de caldura intr-o camera, ci vor pastra temperatura in camera.

No comments:

Post a Comment