Greseli de intelegere a rca auto si adevarul despre despagubirile RCA

Incheierea unei polite RCA este obligatorie si nu permite niciunui sofer sa se fereasca de ea. Amenzile usturatoare si imposibilitatea de a mai rula pe soselele nationale fara ea ii determina pe soferi, tineri si batrani, sa se indrepte anual, in ciuda preturilor din ce in ce mai mari ale politelor, catre companiile de asigurari auto. Inainte de a lua o decizie de cumparare polita RCA trebuie sa va puneti la adapost de cateva greseli de interpretare frecvent intalnite in randul celor care au masini.

O greseala adeseori intalnita in randul conducatorilor auto tineri este legata de intelegerea metodei de despagubire implicata de rca auto. Asigurarea RCA se incheie obligatoriu de orice posesor de masina din Romania si acopera despagubirile pentru daunele materiale sau decesul, vatamarea unor persoane si avariile provocate masinii care a fost accidentata de posesorul politei. Cu alte cuvinte, nu veti fi despagubit daca masina dvs. se strica intr-un accident daca aveti rca auto incheiata si platita, insa veti beneficia de despagubiri din partea celui care a produs accidentul in care masina dvs. a fost deteriorata.

Situatia materiala a celui care a provocat accidentul si stricarea masinii dvs. nu va conta in momentul despagubirii, pentru ca polita rca auto incheiata de acesta il va salva de orice fel de cheltuiala. Alte pagube despagubite de polita RCA sunt si cele datorate lipsei de folosinta a masinii avariate, dar sunt incluse si cheltuielile de judecata pe care cel nevinovat trebuie sa le achite. Pentru situatia in care accidentul se intampla in afara granitelor tarii, exista pe polita RCA specificate clar tarile unde se pot adauga despagubiri in baza ei. Daca accidentul are loc in alte tari, este nevoie de asigurarea Carte Verde, altfel soferul va plati din banii lui toate reparatiile. Nu trebuie confundata niciodata RCA cu CASCO. RCA nu acopera niciodata avariile masinii atunci cand vinovatul accidentului e posesorul politei.

Doar atunci cand dvs. sunteti vinovat aveti nevoie de CASCO pentru a putea sa nu cheltuiti nimic pe reparatii. Odata intelese aceste lucruri, puteti incheia linistit polite RCA la sediile companiilor de asigurare, la brokerii de asigurare care au contracte cu niste companii mari de asigurare.

No comments:

Post a Comment