Psihopatii arata mai bine

Daca va intrebati de ce toti cei care arata bine par ca sunt psihopati nu sunteti singuri. Multe studii stiintifice au incercat sa explice de ce psihopatii arata mai bine decat restul oamenilor. Potrivit unui studiu, totul tine de biologia lor. Ceea ce cautam cand vrem sa ne facem un partener e simetria. Nu prea ne plac oamenii cu fete care nu sunt simetrice. Psihopatii au mai mult testosteron care le trece prin organism, asa ca sunt mai simetrici. Asa ca inca de cand se nasc psihopaatii primesc fete simetrice si chipuri frumoase. Insa nu se opreste totul aici. Se imbraca si mai bine. In alt studiu facut pe psihopati, un grup de subiecti a notat niste fete imbracate destul de bine pe o scala speciala.

Erau doua fotografii ale fiecarei femei. O poza o infatisa in haine pe care si le alegea cum dorea, alta o arata dezbracata si fara makeup. Cand nu existau haine pe ele, fetele nu se deosebeaua una de alta. Insa can se imbracau cu ce doreau, multi psihopati incepeau sa le considere din ce in ce mai hot. Psihopatii stiau cum sa arate bine si asteptau momentul sa o faca. Multi oameni se imbraca pentru a fi placuti de altii sau pentru a se simti bine ei. Insa psihopatii au un scop precis. Vor sa te impresioneze ca sa te poata manipula mai usor. Ca urmare petrec zile intregi incercand sa arate cat mai bine. Acest „bine” e un fel de efect halo. Pe langa faptul ca psihopatii cred ca sunt frumosi, oamenii cred despre ei ca sunt mai draguti si mai inteligenti. Psihopatii stiu sa „citeasca” oamenii mai usor. Psihopatii sunt in general oameni care nu sunt capabili de empatie, asa ca nu prea inteleg ce gandesc oamenii. Dar se pare ca este exact invers. Potrivit unor studii, psihopatii pot citi mai repede un om decat o pot face restul. Intr-un studiu, psihopatii au urmarit niste clipuri video in care diversi oameni isi exprimau emotiile.

Apoi ei au incercat sa descifreze cam ce simteau oamenii in functie de microexpresii, mici schimbari la nivel facial. Psihopatii au reusit sa ghiceasca foarte multe sentimente exprimate cumva ascuns. Psihopatii nu au putut insa sa descifreze corect fericirea de pe fata cuiva, insa au putut citi vulnerabilitatea, teama si anxietatea. Femeile psihopate erau mai bune la citit expresii faciale decat barbatii psihopati. Ei isi stabileau pana la urma anumite scopuri. Emotiile pe care le puteau descifra erau cele care le puteau utiliza ca sa manipuleze pe cel din fata lor.

No comments:

Post a Comment