ABC-ul invitatiilor de nunta

Alegerea invitatiilor pentru nunta este primul pas foarte important din organizarea nuntii. Este primul semn vizual pe care invitatii il vor avea referitor la nunta la care urmeaza sa participe si este primul indiciu pe care il vor avea despre respectivul eveniment. De aceea, alegerea unei invitatii nunta nu este un pas care sa fie facut in pripa, ca ceva care „trebuie facut”. Invitatiile trebuie tratate cu maxima seriozitate si trebuie armonizate cu intregul concept al nuntii. Astfel, exista cateva reguli esentiale de care ar trebui sa se tina seama atunci cand se opteaza pentru un tip sau altul de invitatie.

In primul rand, culoarea sau culorile invitatiei trebuie sa tina cont de culorile nuntii, fiind vorba astfel despre un concept de culoare sau un motiv integrat. De asemenea, hartia folosita pentru invitatii, note de confirmare, meniuri, place card-uri si eventual note de multumire (desi acestea nu sunt foarte comune, cu exceptia nuntilor cu staif), ar trebui sa fie aceeasi pentru un plus de coerenta in organizare. La fel si fontul cu care sunt scrise acestea, culoarea scrisului, plicurile si restul detaliilor privitoare la invitatii.

Hotarati de la inceput forma si dimensiunea invitatiei. Se poate opta pentru invitatiile clasice, dreptunghiulare, cu dimensiune standard, sau se poate opta pentru forme mai jucause, rotunde sau chiar pentru invitatii sub forma de cutiute, sau orice alta idee originala pe care o veti gasi la http://www.invitatiisuperbe.ro.
Atentie la fontul pe care il folositi pentru invitatii. In ultimii ani exista o predispozitie a mirilor catre fonturile cursive, care dau senzatia ca sunt scrise de mana, insa un scris prea cursiv sau literele cu prea multe inflorituri pot fi greoaie la citit si pot obosi. La fel de multa atentie este necesara si in alegerea culorii cu care este scris textul. Astfel, un font de culoare aurie pe o hartie ivoire sau bej poate fi greu de citit mai ales pentru persoanele mai in varsta.

No comments:

Post a Comment