Descoperiri surprinzatoare despre ADN

Un drive cu ADN-ul celor mai remarcabile personalitati contemporene. In octombrie 2008, o naveta spatiala ruseasca a zburat in spatiu catre Statia Spatiala Internationala. La bordul sau a existat un dispozitiv de stocare in care au fost introduse secventele ADN ale celor mai importante personalitati de pe Terra, printre care s-au numarat Stephen Colbert, Stephen Hawking, Jo Garcia si chiar Lance Armstrong. Ideea unei astfel de utilizari a ADN-ului uman este posibilitatea „reinvierii” rasei umane dupa o apocalipsa care ar rade de pe suprafata Pamantului orice forma de viata umana.

O greseala aparuta in structura ADN-ului poate „naste” criminali in serie. Femeile criminali in serie sunt foarte rare, insa in 2007, o doamna care-si spunea „Fantoma lui Heilbronn” a devenit faimoasa in Germania dupa ce a ucis cu sange rece o politista. Prin 1993, femeia avea deja la activ numeroase crime in serie si jafuri de tot felul, apoi a facut victime si in Franta si Austria, unde a fost ajutata de complici din tarile respective. Ciudat insa era ca femeia „trecea” pur si simplu prin ziduri, pentru ca nu exista niciun fel de captura a imaginii sale video sau foto din timpul jafurilor sau crimelor. Mai mult, s-au descoperit amprente de barbat in anumite locuri care se potriveau ADN-ului femeii… Mai tarziu, s-a descoperit ca betisoarele cu vata folosite pentru luarea amprentelor erau contaminate in intreaga lume probabil de cei care le impachetau. Pe langa timpul urias pierdut degeaba, politistii se pot gasi uneori in situatia de a urmari „fantome” din cauza unor astfel de greseli umane…
Exista anumite creaturi al caror ADN le ofera „nemurirea”. Cercetarile din domeniul imbatranirii si intineririi celulor sunt deja un lucru obisnuit astazi. Se crede ca pe masura ce apare replicarea la nivel celular, ADN-ul „slabeste” si nu mai este eficient, de unde si imbatranirea celulara si a organismului uman. In lume sunt si creaturi care sfideaza moartea, posedand „gena nemuririi”. Este cazul homarilor, unor anumite specii de pesti si al unor anumite specii de broaste testoase, care par ca nu imbatranesc si in anumite circumstante favorabile chiar sunt nemuritoare-fenomenul poarta denumirea de „senescenta neglijabila” (imbatranirea organismului si tesuturilor nu are loc). Recordul pentru „nemurire” l-a castigat o broasca testoasa uriasa, Adwaita, care a trait-nu veti crede, dar e adevarat, 255 de ani-a murit din cauza ca i-a cedat ficatul dupa ce carapacea i s-a crapat.

No comments:

Post a Comment