Cum sa tratezi subtierea pielii cauzata de steroizi

Steroizii, pe langa toate utilitatile medicale, sunt folositi la tratarea pielii iritate, cu precadere in cazul eczemelor si alergiilor de piele ce cauzeaza mancarimi si iritatii in diferite zone ale corpului. Zonele inflamate ale pielii sunt considerate necontagioase, insa ele necesita un tratament imediat pentru a preveni extinderea zonei afectate. 

Cremele cu steroizi sunt impartite in 3 categorii, in functie de intensitatea cu care actioneaza: creme usoare, creme moderate si nu in ultimul rand cele cu efect foarte puternic. Modul in care ar trebui folosite ar trebui determinat de un doctor. Doar un profesionist poate sa te indrume in cazul in care dupa ce ai terminat tratamentul local cu crema, problema a reaparut. In acest caz doctorul este posibil sa iti recomande o prelungire a tratamentului cu cateva zile. Faptul ca steroizii sunt eficienti in tratarea diferitelor afectiuni a fost demonstrata, insa in cazul in care utilizarea este indelungata pot aparea si efecte secundare. Unul din aceste efecte secundare este reprezentat de subtierea pielii sau atrofierea acesteia. Acest fenomen are loc in cazul in care crema cu o actiune puternica este folosita in zone sensibile ale pielii. Din fericire genul acesta de efecte secundare nu sunt permanente, in timp pielea revenind la aspectul initial. Daca te afli in situatia in care pielea ti-a fost afectata de cremele cu steroizi, avem cateva sfaturi pentru tine. In primul rand ar trebui sa fie intrerupta aplicarea acestui tip de crema. O idee buna ar fi sa iei legatura cu medicul si sa te interesezi daca sunt alte tipuri de crema care pot sa iti rezolve afectiunile pielii. 

Daca insa nu poti evita utilizarea cremelor cu steroizi, atunci foloseste pe zonele afectate  vitamina C. Aceasta favorizeaza productia de colagen, iar prin utilizarea repetata va ingrosa pielea. Masajele zilnice vor ajuta, de asemenea. Acesta favorizeaza circulatia sagelui si a substantelor nutriente.

No comments:

Post a Comment