Semintele din parcuri si chistoacele din nisip

De curand primaria sectorului 3 a recurs la o solutie inedita pentru a-i determina pe rezidentii din sector sa renunte la a manca seminte si a arunca cojile pe jos in parcuri. Astfel, un grup de tineri care avea un munte de coji de seminte alaturi de banca pe care stateau in parcul IOR s-au trezit cu politia locala pe cap, gata sa ii amendeze sau sa ii puna la treaba! 

Ei bine da, de teama sa nu fie amendati, tinerii au pus mana pe maturi si au trecut la curatenie in parc. Poate asa le va fi invatatura de minte si vor pastra o imagine adecvata parcului, pentru ca altfel ne place ca parcurile in care ne petrecem timpul liber sa arate bine si sa fie curate, in schimb la capitolul intretinere suntem codasii codasilor. La fel ca si sectorul trei, sunt sigura ca si in sectorul 4 primarul Piedone a stabilit o amenda pentru cei care incalca regulile parcului si decid sa manance seminte si sa arunce cojile pe jos. As adauga eu pe lista actelor condamnabile care se intampla in parcuri, si nu numai, aruncarea chistoacelor de tigari in nisip. Daca ati fost vreodata intr-un parc pentru copii, si nu ma refer aici numai la cele mari, ci si la parculetele mici din preajma blocurilor, ati vazut probabil ca zona cu nisip a parcurilor este plina de chistoace de tigari. Si sunt convinsa, ca cele care arunca chistoacele in nisip sunt, paradoxal, mamele copiilor care se joaca acolo. Spun asta pentru ca nu vad cine altcineva s-ar aseza pe buza tarcului cu nisip si ar sta la fumat acolo, cand parcurile sunt dotate si cu banci care au cosuri de gunoi chiar langa ele, astfel incat sa fie usor fumatorilor sa isi arunce resturile direct in gunoi. Am vazut de multe ori mame fumand in timp ce isi supravegheau copiii la joaca in nisip, iar odata tigara terminata mamicile grijulii ingropau binisor tigara in nisip, astfel incat sa nu cumva sa ajunga puiutii lor la ele. 

Dragi mamici, copiii dumneavoastra nu se joaca doar la suprafata nisipului si in caz ca ati uitat, chiar dumneavoastra ii aduceti in parc cu lopatele si galetuse… Ce va asteptati sa faca cu ele decat sa sape in nisipul pe care il “imbibati” cu chistoace?! Oare chiar e asa greu sa va ganditi ca nu e un loc public, ci locul in care se joaca copilul dumneavoastra? Haideti sa incepem sa tratam parcurile cu mai mult respect, chiar si din motive egoiste…

No comments:

Post a Comment